Важно за качване.
Важно за качване.
Значи гледам клипове във сайтове и гледам машини, които тук ги няма.
Пример: http://vbox7.com/play:a91f6ccd
Ако може някой ако има да качва, и ако познавате човека направил клипа, го помолете да качи тук съставите.
Пример: http://vbox7.com/play:a91f6ccd
Ако може някой ако има да качва, и ако познавате човека направил клипа, го помолете да качи тук съставите.
Re: Важно за качване.
Тези рипейнтни са правени от proformance93, darmona-гущеров, mostly, марто и т.н. Ако желаеш машините свържи се с авторите.

Е ама няма ли да е по-добре да се качат тук, за да могат всички да имат достъп до тях? И все пак ще се свържа с тях и ще попитам дали ще може да ги кача тук.
2Xtreme написа:Е ама няма ли да е по-добре да се качат тук, за да могат всички да имат достъп до тях? И все пак ще се свържа с тях и ще попитам дали ще може да ги кача тук.
Не всичко опира до тях. Ако авторите забранят качването на файла на други места, различни от авторовия сайт, няма как да стане.

- It_s_Real
- Site Admin
- Обратна връзка:
Автори ... Абе що не се спрете с тези глупости.
За авторско право може да притендира Ярослав Скура. Никой друг.
Дай сега защото някой направил рипейнт и да се мисли за автор.
Земете прочетете един закон за авторски права и тогава ги намесвайте.
It_s_Real написа: За авторско право може да притендира Ярослав Скура. Никой друг.
+1 Пък и за какво е направен този сайт, ако не то да се споделят файловете и да се улесняват хората в търсене? Един потребител беше казал някъде, че мечтае за нещо като www.trainsim.ru , но българско. Е то този сайт е това нещо, но трябва да се споделят всички файлове. Ако набарам тези файлове със сигурност ще ги кача тук!

Последно промяна от 2Xtreme на Вто Сеп 15, 2009 6:46 pm, променено общо 1 път.
- It_s_Real
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ако не греша darmona беше направил някакви вагони ...
- gushterov
- Утвърден участник

It_s_Real написа:Автори ... Абе що не се спрете с тези глупости.
Точно така. Затова гледам да разпространявам направените от мен рипейти само по скайп или пък тук, а не да ги побликувам в мой сайт където да ги вижда цял свят. Това бих го направил ако имах разрешение от автора
А 2-та вагона дето ги правих пак не са изцяло мои щото модела е мой ама текстурите са унгарски

Е качвай тука, за да може всеки да ги свали. Не да събира 200 скайпа и после да се чуди кой имаше този вагон, кой имаше другия...
- It_s_Real
- Site Admin
- Обратна връзка:
Абе лошо няма. Качвайте където искате, просто думата авторско право се употребява неправилно. 
И аз съм мацал вагони и машини ама непретендирам за авторско право.
А знаете ли, че за да изискате свое авторско право, трябва да си регистрирате продукцията ? И че се плащат парици ...

И аз съм мацал вагони и машини ама непретендирам за авторско право.
А знаете ли, че за да изискате свое авторско право, трябва да си регистрирате продукцията ? И че се плащат парици ...

Въпросните вагони са BDZ RES и BDZ RES MARICA. Има ги в сървъра, в раздела за БГ товарни вагони.
It_s_real, не казвай че няма никакви права, защото добре знаеш, че не е така. И не е само Скура автор на рипейнтни, има много други хора в цял свят. Ако аз направя рипейнт а някой си ми го открадне и преправи на нещо си, без да ме попита и разпространява, естествено, че няма да ми бъде много приятно. Но, ако ме пита, проблеми няма.
extreme, ти искаш български trainsim.ru, хубаво и аз искам, проблема е, че всички искате да карате, ама никой не иска да се хване и да направи една качествена разработка, а ако такава има - налага се да питаш триста човека докато я откриеш...абе изобщо български работа - всички искат, никой не му се занимава да прави...
Затова:
It_s_real, не казвай че няма никакви права, защото добре знаеш, че не е така. И не е само Скура автор на рипейнтни, има много други хора в цял свят. Ако аз направя рипейнт а някой си ми го открадне и преправи на нещо си, без да ме попита и разпространява, естествено, че няма да ми бъде много приятно. Но, ако ме пита, проблеми няма.
extreme, ти искаш български trainsim.ru, хубаво и аз искам, проблема е, че всички искате да карате, ама никой не иска да се хване и да направи една качествена разработка, а ако такава има - налага се да питаш триста човека докато я откриеш...абе изобщо български работа - всички искат, никой не му се занимава да прави...
Затова:
It_s_Real написа:Карайте си чешките, унгарските, руските машини, те са хубаво направени

- gushterov
- Утвърден участник

Мойте вагони са в архивите BDZ Res и BDZ Eaaos
А Скура не е автор на рипейти, а автор на 3Д модели и текстурите към тях и следвоателно има права над тях.
А Скура не е автор на рипейти, а автор на 3Д модели и текстурите към тях и следвоателно има права над тях.
- It_s_Real
- Site Admin
- Обратна връзка:
lucho написа:It_s_real, не казвай че няма никакви права, защото добре знаеш, че не е така. И не е само Скура автор на рипейнтни, има много други хора в цял свят. Ако аз направя рипейнт а някой си ми го открадне и преправи на нещо си, без да ме попита и разпространява, естествено, че няма да ми бъде много приятно. Но, ако ме пита, проблеми няма.
Какво разбираш под думата право ? Вземаш един готов модел на машина или вагон и го рипейнтваш. Добре. Супер. Станал е добре.
Посочва се кой го е направил и толкова. Какви права, какви автори, какви пет лева
Единствено съм съгласен с теб, че ако някой иска да дооправи нещо по твой или друг модел може да иска разрешение от този, който е направил рипейнта, не защото е задължен а от обща култура и възпитание.
Аз пък ще питам, как от готови модели си позволяваме да ги бараме ?
Както се вижда темата е доста обширна и задълбочена и съм благодарен на автора и, че я пусна и се отвори дума за това.
По въпроса с български сайт като руския - идеята беше точно такава. Първо беше сървъра като ftp. Но за да се изтегли нещо, трябва да се види на вид как е и по някакъв начин да се представи. За това е и създаден форума. Много малко са потребителите, които помнят форума в самото начало - 2006 година. Много малко хора от настоящия форум са подозирали за симулатора, за рипейнти и за още други неща. Хубаво е, че Ви е интересно и Ви се занимава. Защото аз и Красен доста рипейнти сме направили и по едно време се оказа, че сме направили почти всичко. Без ерката. Остана само тя. Вече и тя е факт.
Също искам и да спомена, че за да се направи един 3D модел са нужни доста чертежи, време и мерак.
Трасетата се правят още по-трудно. При тях се залага и реалност на 100 %.
Стига с тези авторски права. Правете като мене, аз не барам някакъв модел без разрешението на автора му, защото това всичко е негов труд. След като си получа разрешението, тогава барам. Питайте, едва ли някой ще ви откаже. Някои автори дори ми се доверяват напълно и ми пращат самия 3d файл на модела. 

- It_s_Real
- Site Admin
- Обратна връзка:
Връзкар